………..

Posted in Uncategorized on December 9, 2009 by bujanglanai

GI KERJA WEHHHHHHH……….

salam

Posted in Uncategorized on December 8, 2009 by bujanglanai

lama rasanya dah tak mencoretkan kata-kata,,time2 cuti nie sibuk benor ngan kenduri kendara,,sepupu sepapat cukup lengkap sebulan ada jer yang kawen,,,so kenelah join sama2 wat kerja,,,ti kang per lak kata pakcik makcik,,huhuhu ti sendiri punya kenduri sapa lak nak datang tolong,,,tak ker pakcik makcik nie jugak,,,huhuhu,,,so tak dapat lah nak mengupdate sangat2 blog nie….sekadar yang mampu sahaja…eemmm nie pun time duty…so ambik kesempatan di malam hari sambil membuka generator sesuka hati,,melayan blog sendiri…any way sat gie kalau sempat nak mengupload beberapa bnyak gambar2 yang ada dalam simpanan…huhuhu

CANTIKNYA SEORANG WANITA

Posted in Uncategorized on November 9, 2009 by bujanglanai

pp00101

Cantiknya seorang wanita itu sebagai HAWA
Tidak kerana bijak meruntun iman kaum Adam
Sehingga turunkan insan ke dunia
Tetapi menjdi pembakar semangat perwira
Menjadi tunjang perjuangan syuhada

Cantiknya seorang wanita itu sebagai ANAK
Tidak menjerat diri pada lembah kedurhakaan
Mengalir mutiara di kelopak mata
Tetapi menjadi penyelamat ibu bapa
Pada hari kebangkitan bermula

Cantiknya seorang wanita itu sebagai REMAJA
Tidak pada kulitnya mulus menggebu terdedah
Untuk menggoda pandangan nafsu mata
Tetapi pada kehidupan terjaga
Dari menjdai mangsa tohmahan dunia

Cantiknya seorang wanita itu sebagai GADIS
Bukan kerana merah kilauan lipstik
Pada bibir memekar senyuman kosmetik
Tetapi pada keperibadian terpelihara
Kelembutan kesopanan menghiasi jiwa

Cantiknya seorang wanita itu sebagai ISTERI
Bukan kerana peneraju kerjaya dalam rumahtangga
Tetapi sentiasa bersama
Menempuh badai disisi suami tercinta

Cantiknya seorang wanita itu sebagai MENANTU
Bukan kerana kemewahan dimata
Tetapi bijak dalam menjauhi persengkolan ipar lamai
Menjadi penghibur hati permata kehidupan

Cantiknya seorang wanita itu sebagai IBU
Bukan terletak pada kebangkitan anak
Dalam setiap pertelingkahan
Tetapi dibawah lembayung kejayaan
Membuai anak dikala suami menjalin impian

Cantiknya seorang wanita itu sebagai MERTUA
Tidak kerana berjaya meruntuh istana
Tetapi jalinan kasih sayang
Tulus hati mengagih kasih setara pada semua

Cantiknya seorang wanita itu sebagai NENEK
Bukan memberi harta dunia
Sehingga generasi lupa
Tetapi menjadi pada pendita
Menjaring teladan para anbia pada anak bangsa

anda lahir bulan berapa?

Posted in Uncategorized on November 9, 2009 by bujanglanai

KENALI DIRI ANDA

JANUARI

bercita-cita tinggi dan orangnya serius.suka mendidik dan dididik .
sangat mudah melihat kelemahan orang dan suka mengkritik .
rajin dan setiap yg dibuat nampak keuntungan .
suka smart, kemas dan teratur .
bersifat sensitif , berfikiran mendalam .pandai mengambil hati org lain .
pendiam kecuali telah dirangsang .
agak pemalu daya tumpuan yang sangat tinggi .mudah mendisiplinkan diri sendiri .
badannya sihat tetapi mudah diserang selsema .bersikap romantik tetapi tidak pandai mempamirkannya cukup sayang pd kanak-kanak suka duduk rumah .
setia pada segala-galanya .perlu belajar kemahiran sosial .cukup cemburu yg sangat tinggi .

.
FEBRUARI
berfikiran abstrak .
sukakan benda yang reality dan abstrak inteligent, bijak dan genius .
berpesonality yg mudah berubah .mudah menawan org lain.
agak pendiam. Pemalu dan rendah diri .jujur dan setia pd segalanya .
keras hati untuk mencapai matlamat .tidak suka dikongkong .
mudah memberontak apabila dikongkong .suka kegiatan yg lasak .
emosinya mudah terluka dan sgt sensitif mudah mempamirkan marahnya .
tidak suka benda yg remeh-temeh .
suka berkawan tapi kurang mempamerkannya .sangat berani dan suka memberontak .
bercita-cita tinggi dan suke berangan-angan dan ada harapan utk merealisasikan impiannya .
pemerhatian yg tajam .suka hiburan dan sukan .suka benda yg bersifat seni .
sangat romantik pada dalaman tetapi tidak pada luaran .
berkecenderungan pd benda yg tahyul .amat mudah dan boleh menjadi terlalu boros .
belajar untuk mempamirkan emosi .

MAC
berpesonaliti yg menarik dan menawan .
mudah didampingi .sgt pemalu dan pemendam rasa .
sgt baik secara semulajadi, jujur pemurah dan mudah simpati .
sgt sensitif pd perkataan yg dituturkan dan alam persekitaran .suka pada kedamaian .
sgt peka kepada orang lain .sesuai dgn kerjaya yg memberi khidmat kepada org lain .
tidak cepat marah dan sangat amanah .tahu balas budi dan tahu kenang budi .
pemerhatian dan penilaian yg sangat tajam .kecenderungan utk berdendam jika tidak dikawal.
suka berangan-angan .suka melancong .
sgt manja dan suka diberi perhatian yg sangat tinggi .kelam kabut dalam memilih pasangan .
suka dgn hiasan rumahtangga .punya bakat seni dalalm bidang muzik .
kecenderungan kepada benda yang istimewa dan baik jgn terlalu moody.

APRIL
sgt aktif dan dinamik .
cepat bertindak buat keputusan tetapi cepat menyesal ..sgt menarik dan pandai manjakan diri .
punya daya mental yg sangat kuat .suka diberi perhatian .
sgt diplomatik (pandai memujuk ).berkawan dan pandai .menyelesaikan salah org.
sgt berani dan tiada perasaan takut .
suka adventure, pengasih, penyayang, sopan santun dan pemurah .
emosi cepat terusik .try control the emotion .kecenderungan bersifat dendam .
agresif, kelam kabut utk membuat keputusan .kuat daya ingatan .
gerak hati yg sangat kuat .pandai mendorong diri sendiri dan memotivasikan org lain .
berpenyakit disekitar kepala dan dada ..sgt cemburu dan terlalu cemburu .

MEI
kekerasan hati & degil .kuat semangat & bermotivasi tinggi .pemikiran yg tajam .
mudah marah apabila tidak dikawal pandai menarik hati org lain & menarik perhatian .
perasaan yg amat mendalam .cantik dr segi mental & fizikal .tidak perlu dimotivasikan .
tetap pendirian tetapi mudah dipengaruhi oleh org lain.
mudah dipujuk .bersikap sistematik (otak kiri) .suka berangan ..
kuat daya firasat memahami apa yg terlintas di hati org lain tanpa diberitahu .
bahagian telinga & leher mudah diserang penyakit .
daya khayalan yg tinggi .permikiran yg tajam .pandai berdebat .
fizikal yg baik .kelemahan sistem pernafasan .suka sastera,seni & muzik serta melancong .
tidak berapa suka duduk dirumah .tidak boleh duduk diam .
tidak punya ramai anak .rajin dan bersemangat tinggi agak boros .

JUN
berfikiran jauh & berwawasan .mudah ditawan krn sikap baik .berperangai yg lemah lembut .
mudah berubah sikap, perangai idea @mood .idea yg terlalu banyak dikepala .bersikap sensitif .
otaknya aktif (sentiasa berfikir) .sukar melakukan sesuatu dgn segera .
bersikap suka menangguh-nangguh .bersikap terlalu memilih & mahukan yg terbaik .
cepat marah &cepat sejuk .suka bercakap & berdebat .suka buat lawak & bergurau .
otaknya cerdas berangan-angan. mudah berkawan & pandai berkawan .org yg sangat tertib .
pandai mempamerkan sikap.mudah kecil hati .
mudah kena selsema .suka berkemas .cepat rasa bosan .sikap terlalu memilih & cerewet .kurang mempamerkan perasaan .lambat nak sembuh apabila terluka hati .
suka kepada barang yang berjenama .mudah menjadi eksekutif .kedegilan yg tidak terkawal .sesiapa yg memuji saya adalah musuh saya tetapi siapa menegur saya adalah kawan saya.

JULAI
Sangat seronok didamping ..
Banyak berahsia dan sukar dimengerti terutamanya lelaki Agak pendiam kecuali diransang.
Ada harga dan maruah diri Tak suka menyusahkan orang lain tapi tidak marah apabila disusahkanMudahdipujuk dan bercakap lurus .Sangat menjaga hati orang lain .Sangat peramah .
Emosi sangat mendalam tapi mudah terluka hatinya. Berjiwa sentimental .
jarang berdendam. mudah memaafkan tapi sukar melupakan .
tidak suka benda remeh-temeh. membimbing cara fizikal dan mental .
sgt peka, caring dan mengasihi serta penyayang .layanan yg serupa dgn semua orang .
tinggi daya simpati .pemerhatian yg tajam .suka menilai org lain dgn pemerhatian .mudah dan rajin belajar ..suka muhasabah diri .
suka megenangkan peristiwa atau kawan lama .suka mendiamkan diri .
suka duduk dirumah .suka tunggu kawan tapi tak cari kawan .
tak agresif kecuali terpaksa .lemah dari segi kesihatan perut .
mudah gemuk kawal tak kawal diet .minta disayangi .
mudah terluka hati tapi lambat pulih .terlalu mengambil berat .rajin dalam membuat kerja .

OGOS
suka berlawak .mudah tertawan kepadanya ..
sopan santun dan caring terhadap org lain.. berani dan tidak tahu takut .orgnya agak tegas & bersikap kepimpinan .pandai pujuk org lain .terlalu pemurah & bersikap ego .
nilai harga diri yg sangat tinggi .dahagakan pujian .
semangat juang yg luar biasa .
cepat marah & mudah mengamuk mudah marah apabila cakapnya dilawan …
sangat cemburu .daya pemerhatian yg tajam & teliti .
cepat berfikir .fikiran yg berdikari .suka memimpin & dipimpin .sifat suka berangan .
berbakat dlm seni lukis,hiburan & silat .sangat sensitif tapi tidak mudah merajuk .
cepat apabila ditimpa penyakit .belajar utk relax .sikap kelam kabut .
romantik ,pengasih,penyayang .suka mencari kawan .

SEPTEMBER

sangat bersopan santun & bertolak ansur .sangat cermat, teliti & teratur .
suka menegur kesilapan org lain & mengkritik ..pendiam tapi pandai bercakap .
sikap sangat cool sangat baik & mudah simpati .sangat perihatin & terperinci, amanah, setia & jujur .
kerja yg dilakukan sangat sempurna .sangat sensitif yg tidak diketahui .
org yg banyak berfikir .daya pentaakulan yg baik .otak bijak & mudah belajar .
suka mencari maklumat .kawal diri dari terlalu mengkritik .
pandai mendorong diri sendiri .
mudah memahami org lain(daya firasat yg tinggi) krn banyak simpan rahsia .
suka sukan, hiburan & melancong .kurang menunjukan perasaannya .
terluka hatinya sangat lama disimpan .terlalu memilih pasangan .
sukakan benda yg luas bersistematik .

OKTOBER

suka sembang .suka org yg sayang padanya .suka ambil jln tengah .
sangat menawan & sopan santun .kecantikan luar & dalam .
tidak pandai berbohong & berpura-pura .mudah rasa simpati, baik pentingkan kawan .
sentiasa berkawan .hatinya mudah terusik tetapi merajuknya tak lama .
cepat marah .macam pentingkan diri sendiri tidak menolong org kecuali diminta .suka melihat dari perspektifnya sendiri .tidak suka terima pandangan org lain .
emosi yg mudah terusik .suka berangan & pandai bercakap .
emosi yg kelam kabut .daya firasat yg sangat kuat (terutamanya perempuan) .
suka melancong, bidang sastera & seni .pengasih, penyayang & lemah lembut .romantik dlm percintaan .mudah terusik hati & cemburu .ambil berat tentang org lain .suka kegiatan luar .
org yg adil .boros & mudah dipengaruhi persekitaran .
mudah patah semangat .

NOVEMBER
banyak idea dalam perkara .
sukar utk dimengertikan atau difahami sikapnya berfikiran kehadapan .berfikiran unik dan bijak .
penuh dgn idea-idea baru yg luarbiasa .pemikiran yg tajam .
daya firasat yg sgt halus dan tinggi .bagus utk jadi doktor .
cermat dan teliti .personality dinamik .
sifat yg berahsia, pandai mencungkil dan mencari rahsia .banyak berfikir, kurang bercakap tetapi mesra .
berani, pemurah setia dan byk kesabaran .terlalu degil dan keras hati .
apabila hendak. Diusahakan sehingga berjaya .taksuka marah kecuali digugat .
mudah ambil berat terhadap orang lain .pandai muhasabah diri .
cara berfikir lain dari org lain .otak yg sangat tajam .pandai mendorong diri sendiri .tidak hargai pujian .
kekuatan semangat dan daya juang yg sgt tinggi dan .apabila hendak sesuatu .
cuba sampai berjaya .badan yg tough .
kasih sayang dan emosi yang sangat mendalam .romantik .tidak pasti dgn hubungan kasih sayang .
suka duduk dirumah .sangat rajin dan berkemampuan tinggi .
amanah, jujur setia dan pandai berahsia .tidak berapa berjaya dalam mengawal emosi .
bercita-cita tinggi .perangai tidak dapat diramal dan mudah berubah-ubah ..

DISEMBER
Sangat setia dan pemurah .Bersifat patriotik .
Sangat aktif dalam permainan dan pergaulan .Sikap kurang sabar dan tergesa-gesa .
Bercita-cita tinggi .Suka menjadi orang yang berpengaruh dlm organisasi .Seronok didampingi .Suka bercampur dgn org .Suka dipuji, diberi perhatian dan suka dibelai.
Sangat jujur amanah dan bertolak ansur .Tidak pandai berpura-pura .Cepat marah .
Perangai yg berubah-ubah. Tidak ego walaupun harga diri yang sangat tinggi.
Benci pada kongkongan. Suka berlawak .Pandai buat lawak dan berfikiran dgn logic.

kereta lah pulok

Posted in Uncategorized on November 9, 2009 by bujanglanai

saga-se-1_7701sagasaga1

gile2 hp

Posted in Uncategorized on November 9, 2009 by bujanglanai

nokia-n97-versus-iphone-3g-thumb-430x398new_blackberry_a_flexible_keyboard_free_affair__1203274988

cam best jek

Posted in Uncategorized on November 9, 2009 by bujanglanai

Satio_frontandside_image_black

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.